понеделник, 16 юни 2008 г.

НОВИ САЙТОВЕ!


ЛАБОРАТОРИЯ ЗА СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

при катедра “Социология” на Правно – историческия факултет на ЮЗУ

http://www.virtualcenter-bg.net/sociolabswu/index.html

Целта на този сайт е да помогне дейността на Лабораторията в няколко направления:
Сътрудничество и методична помощ за студенти и преподаватели в тяхната учебна и изследователска работа

Непосредствена изследователска дейност – проекти и изследвания, в които наши студенти и преподаватели прилагат своите знания

Осигуряване на необходимите ресурси по социология

Контакти с изследователски институции в България и света

Създаване на собствен online ресурс, обслужващ учебния процес и научно-изследователската дейност на преподаватели, студенти и докторанти

Подготовка и публикация на нови изследвания в в различни области на социологията;

Методическа помощ на преподавателите в учебния процес;

Консултативна дейност;

Подготовка на система за дистанционно обучение.

Информация за актуални събития и проекти

Естествено, това е невъзможно да стане с усилията на отделни хора – затова философията на нашата дейност се основава върху идеята че ние всички представляваме една социологическа общност, в която взаимно се обогатяваме, като обменяме идеи и знания, общуваме и се усъвършенстваме професионално.

Началото е поставено, от нас зависи дали проектите ще се въплътят в действителност;


ВИРТУАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА МУЗИКА, КУЛТУРА И НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

http://www.virtualcenter-bg.net/

Най-после Виртуалният център за музика, култура и научни изследвания се върна отново онлайн!

Почти половин година поради некоректността на фирмата, която го хостваше, той беше блокиран и цялото му съдържание беше изгубено. Уви, в нашата страна това се смята за нормално. Естествено, с това беше съсипана голяма част от тези проекти, които този сайт осъществяваше. Не бяха загубени обаче хората, които правеха Виртуалния център и чрез чието общуване той беше станал това, което беше. Благодарение на техните усилия сайтът възкръсва. Орелът отново разперва крила! Извинения на тези наши приятели, чиито сайтове, свързани с него също бяха известно време извън хипертекстовата зона на Виртуалния център. Това вече е минало, продължаваме нататък.

За сметка на това пък сега всичко започва отначало, на чисто, с нова концепция, с нов дизайн и нов хоризонт. Естествено повече внимание ще бъде отделено на музиката – ще бъде завършен проектът, който не можа напълно да се реализира в първото издание на сайта. В момента се конструира и англоезичната версия на сайта, благодарение на която да се активират и тези международни проекти, които бяха създадени по време на неговото отсъствие.

Наистина може би ще са нужни един два месеца докато Виртуалният център набере пълна мощност и възстанови ресурсите си, но след това той ще бъде много по-ефективен и ще доставя удоволствие на всички, които се интересуват от неговата тематика.

МОЯТ СОБСТВЕН САЙТ


Заедно с Виртуалния център отново се завръща онлайн и моят собствен сайт. Когато той изчезна ми беше много тъжно – може би той не е бил идеален, но си беше мое дете и затова си го обичах. Затова новият много прилича на него и някак си запазва приемствеността. За сметка на това в него има повече моя музика и значително по-достъпна – направо на флаш плейър - http://virtualcenter-bg.net/vladodoulov/VladoSite/music.htm

Освен това на домашната му страница имам симпатичен асистент :-))

Естествено всичко в него ще бъде по-пълно и по-ефективно от това, което имаше на предишния, но ще трябва малко време. Ще има достъп до повече мои книги и публикации, в него ще се намират лекции, четени в различно време. Имам и идеята да възстановя атмосферата на едновремешните купони с музика unplugged, на отделна страничка.

Ще има и разни допълнителни екстри, но всяко нещо с времето си.

Владимир Дулов

Няма коментари: